Holunderblüten-Kuchen
Кекс с цветове от бъз
Ganz einfach gemacht und schmeckt himmlisch!
Страхотна комбинация с великолепен вкус!
Zutaten für eine Springform 24 cm Ø:
Für die Holunderblütenmilch:
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100 ml
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Milch
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10 g
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Holunderblüten
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Für den Rührteig:
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250 g
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weiche Butter
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200 g
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Zucker
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1 Stck.
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Zitrone - den Abrieb davon
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4 Stck.
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Eier
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50 g
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Speisestärke
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350 g
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gesiebtes Mehl
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2 TL
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Backpulver
|
20 g
|
Holunderblüten
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Zubereitung:
Die Holunderblüten von den Stielen streifen.
Die Milch zum Kochen bringen und 10 g Holunderblüten damit übergießen und einige Stunden ziehen lassen, damit die Milch das Aroma annimmt.
Die durchgezogene Milch abgießen und die Holunderblüten noch ausdrücken und in die Milch tropfen lassen.
Die Butter mit Zucker vermischen und mit einem Mixer schaumig rühren.
Den Zitronenabrieb und die Eier nach und nach dazugeben, dabei den Mixer weiterlaufen lassen.
Das Mehl zusammen mit dem Backpulver und der Speisestärke vermengen und sieben.
Das gesiebte Mehl in den Teig unterheben.
Anschließend noch die Holunderblütenmilch dazu einmischen und die restlichen 20 g Holunderblüten ohne Stiele dazugeben und gut vermengen.
Im vorgeheiztem Backofen bei 180 °C für ca. 50 Minuten (Stäbchenprobe) backen.
Nach dem Backen noch ca. 10 Min. in der Springform ruhen lassen und anschließend aus der Form nehmen und auf einem Kuchengitter auskühlen lassen.
Viel Spaß beim Nachbacken!
Die Holunderblüten von den Stielen streifen.
Die Milch zum Kochen bringen und 10 g Holunderblüten damit übergießen und einige Stunden ziehen lassen, damit die Milch das Aroma annimmt.
Die durchgezogene Milch abgießen und die Holunderblüten noch ausdrücken und in die Milch tropfen lassen.
Die Butter mit Zucker vermischen und mit einem Mixer schaumig rühren.
Den Zitronenabrieb und die Eier nach und nach dazugeben, dabei den Mixer weiterlaufen lassen.
Das Mehl zusammen mit dem Backpulver und der Speisestärke vermengen und sieben.
Das gesiebte Mehl in den Teig unterheben.
Anschließend noch die Holunderblütenmilch dazu einmischen und die restlichen 20 g Holunderblüten ohne Stiele dazugeben und gut vermengen.
Im vorgeheiztem Backofen bei 180 °C für ca. 50 Minuten (Stäbchenprobe) backen.
Nach dem Backen noch ca. 10 Min. in der Springform ruhen lassen und anschließend aus der Form nehmen und auf einem Kuchengitter auskühlen lassen.
Viel Spaß beim Nachbacken!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
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Необходими продукти за форма с 24 см Ø:
За ароматизираното мляко с цветове от бъз:
За ароматизираното мляко с цветове от бъз:
100 мл
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прясно мляко
|
10 г
|
почистени цветове от бъз
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За тестото:
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250 г
|
меко масло
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200 г
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захар
|
от 1 лимон
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кората (настъргана)
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4 бр.
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яйца
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50 г
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царевично нишесте
|
350 г
|
пресято брашно
|
2 ч. л.
|
бакпулвер
|
20 г
|
почистени цветове от бъз
|
Начин на приготвяне:
Почистете цветчетата бъз от стеблата.
Сложете млякото да заври, залейте почистените цветовете от бъз (10 г), покрийте и ги оставете за няколко часа, така че млякото да поема аромата от цветовете.
След това прецедете мляко, натиснете с лъжица цветовете за да се отцедят по добре.
Разбийте с миксер маслото и захарта, до пухкава и кремообразна смес.
Прибавете настърганата кора от лимон, постепенно добавете яйцата, като продължавате да разбивате.
Смесете брашното, бакпулвера, нишестето и ги пресейте през сито.
Изсипете ги постепенно към яйчената смес и разбъркайте с лъжица, докато сместа поеме сухите съставки.
Накрая изсипете овкусеното прясно мляко и останалите (20 г) почистени цветове от бъз, разбъркайте отново с лъжица.
Печете в предварително загряна на 180 °С фурна за около 50 минути (направете проба с дървено шишче!).
След изпичане оставете кекса за около 10 минути във формате, след това го извадете от нея и го оставете да изстине върху решетка.
Да ви е сладко!
Почистете цветчетата бъз от стеблата.
Сложете млякото да заври, залейте почистените цветовете от бъз (10 г), покрийте и ги оставете за няколко часа, така че млякото да поема аромата от цветовете.
След това прецедете мляко, натиснете с лъжица цветовете за да се отцедят по добре.
Разбийте с миксер маслото и захарта, до пухкава и кремообразна смес.
Прибавете настърганата кора от лимон, постепенно добавете яйцата, като продължавате да разбивате.
Смесете брашното, бакпулвера, нишестето и ги пресейте през сито.
Изсипете ги постепенно към яйчената смес и разбъркайте с лъжица, докато сместа поеме сухите съставки.
Накрая изсипете овкусеното прясно мляко и останалите (20 г) почистени цветове от бъз, разбъркайте отново с лъжица.
Печете в предварително загряна на 180 °С фурна за около 50 минути (направете проба с дървено шишче!).
След изпичане оставете кекса за около 10 минути във формате, след това го извадете от нея и го оставете да изстине върху решетка.
Да ви е сладко!
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Geri