Die Form des Kuchens ist gewöhnungsbedürftig, dafür ist er aber megalecker!
Толкова е вкусен, че е грехота, ако не го опитате!
Zutaten:
3 Stck.
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Eier, leicht verquirlt
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200 g
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Zucker
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2 Pck.
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Vanillezucker
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1 Prise
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Salz
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120 ml
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Milch
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120 ml (95 g)
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Öl
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280 g
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gesiebtes Mehl
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10 g
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Backpulver
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50 g
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Backkakao
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100 g
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Schokodrops oder kleingebrochene Tafelschokolade
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nach Wunsch
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Puderzucker zum Bestreuen
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Zubereitung:
Mit einer Gabel bzw. einem Schneebesen die Eier zusammen mit dem Zucker, Vanillezucker und Salz leicht verquirlen und in den Container des BBA’s geben.
Die Milch und das Öl dazugießen.
Mehl, Backpulver und Kakao zusammen sieben und in den Backcontainer geben.
Anschließend den Backautomaten auf „Kuchen“ programmieren (bei mir sind es 2,5 Std. Backzeit) und starten.
Nach dem ersten Signal (bei mir nach 20 Min.) oder, je nach BBA nach ca. 15 - 20 Min. die Schokodrops dazugeben.
Nach dem Backen den abgekühlten Kuchen evtl. noch mit Puderzucker bestreuen.
Viel Spaß beim Nachbacken und lasst es euch schmecken!
Mit einer Gabel bzw. einem Schneebesen die Eier zusammen mit dem Zucker, Vanillezucker und Salz leicht verquirlen und in den Container des BBA’s geben.
Die Milch und das Öl dazugießen.
Mehl, Backpulver und Kakao zusammen sieben und in den Backcontainer geben.
Anschließend den Backautomaten auf „Kuchen“ programmieren (bei mir sind es 2,5 Std. Backzeit) und starten.
Nach dem ersten Signal (bei mir nach 20 Min.) oder, je nach BBA nach ca. 15 - 20 Min. die Schokodrops dazugeben.
Nach dem Backen den abgekühlten Kuchen evtl. noch mit Puderzucker bestreuen.
Viel Spaß beim Nachbacken und lasst es euch schmecken!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
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Необходими продукти:
3 бр.
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яйца, леко разбити
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200 г
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захар
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2 пакетчета
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ванилова захар
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1 щипка
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сол
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120 мл
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прясно мляко
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120 мл (95 г)
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олио
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280 г
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пресято брашно
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10 г
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бакпулвер
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50 г
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натурално какао
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100 г
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шоколадов чипс или начупен на малки парченца шоколад
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по желание
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пудра захар за поръсване
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Начин на приготвяне:
Разбийте с вилица (или бъркалка) яйцата със захарта, ваниловата захар, солта и ги изсипете в контейнера на хлебопекарната.
Добавете прясното мляко и олиото.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера, какаото и ги прибавете към яйчената смес.
След това изберете програмата за печене на кекс (около 2 часа, при мене е 2,50 минути) и натиснете бутона.
След първия сигнал, ако има такъв машината ви, ако не добавете шоколадовия чипс или начупения на малки парченца шоколад след 15 -20 минути от началото на програмата (при мене е след 20 минути).
По желание сервирайте охладения кекс поръсен с пудра захар.
Да ви е сладко!
Разбийте с вилица (или бъркалка) яйцата със захарта, ваниловата захар, солта и ги изсипете в контейнера на хлебопекарната.
Добавете прясното мляко и олиото.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера, какаото и ги прибавете към яйчената смес.
След това изберете програмата за печене на кекс (около 2 часа, при мене е 2,50 минути) и натиснете бутона.
След първия сигнал, ако има такъв машината ви, ако не добавете шоколадовия чипс или начупения на малки парченца шоколад след 15 -20 минути от началото на програмата (при мене е след 20 минути).
По желание сервирайте охладения кекс поръсен с пудра захар.
Да ви е сладко!
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Hallo,
AntwortenLöschenDankeschön für das tolle Rezept! Wie lange dauert bei deinem BBA denn die reine Backzeit?
Liebe Grüße,
Cora