Low Carb eiweißreich und unglaublich lecker
невероятно вкусно и бързо неаполитанско ястие
Zutaten für 4-6 Personen:
8 Stck
|
Eier
|
1 Stck
|
Zwiebel
|
150 g
|
Erbsen (TK)
|
200 g
|
Frühstückspeck (Bacon)
|
120 g
|
geriebenen Käse
|
100 g
|
|
40 g
|
Butter
|
nach Geschmack.
|
Salz und Pfeffer
|
für die Garnitur:
|
kleingeschnittene Petersilie
|
Zubereitung:
Die Nudeln nach Packungsanweisung in reichlich Salzwasser kochen und absieben.
Die kleingeschnittene Zwiebel in Butter glasig anbraten.
Den, in Streifen geschnittenen, Bacon mit anbraten bis er Farbe bekommen hat.
Die abgetropften Nudeln zusammen mit den Erbsen dazugeben, umrühren und abschmecken.
Die Eier verquirlen und mit Salz und Pfeffer abschmecken und über das Gericht gießen und bei mittlerer Hitze ca. 5 Minuten stocken lassen.
Das Frittata mit dem geriebenen Käse bestreuen und im vorgeheiztem Backofen bei 200 °C Umluft für 10 Min. backen.
Guten Apettit.
Die Nudeln nach Packungsanweisung in reichlich Salzwasser kochen und absieben.
Die kleingeschnittene Zwiebel in Butter glasig anbraten.
Den, in Streifen geschnittenen, Bacon mit anbraten bis er Farbe bekommen hat.
Die abgetropften Nudeln zusammen mit den Erbsen dazugeben, umrühren und abschmecken.
Die Eier verquirlen und mit Salz und Pfeffer abschmecken und über das Gericht gießen und bei mittlerer Hitze ca. 5 Minuten stocken lassen.
Das Frittata mit dem geriebenen Käse bestreuen und im vorgeheiztem Backofen bei 200 °C Umluft für 10 Min. backen.
Guten Apettit.
Tipp:
- Am Besten von Anfang an, gleich eine Schüssel oder Pfanne nehmen, die auch zum backen im Ofen geeignet ist.
Необходими продукти:
8 бр.
|
яйца
|
1 глава
|
лук
|
150 г
|
замразен грах
|
200 г
|
бекон
|
120 г
|
настърган кашкавал
|
100 г
|
дребни макарони (при мене са от соя)
|
40 г
|
краве масло
|
на вкус
|
сол и черен пипер
|
за поръсване
|
нарязан на ситно магданоз
|
Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват до готовност в голямо количество подсолена вода и се отцеждат.
Лукът се наситнява и се запържва в маслото, докато омекне.
Добавя се нарязаният на кубчета или на ленти бекон и се оставя, докато леко се карамелизира.
Сипват се отцедените макарони и грахът, разбърква се и се посолява.
Яйцата се разбиват много добре и се овкусяват със сол и черен пипер.
Ястието се залива с яйцата и се оставя около 5 минути в тигана, на умерен огън.
След това фритатата се поръсва с настъргания кашкавал и се пече около 10 минути в загрята на 200 °C фурна с вентилатор.
Приятен апетит!
Макароните се сваряват до готовност в голямо количество подсолена вода и се отцеждат.
Лукът се наситнява и се запържва в маслото, докато омекне.
Добавя се нарязаният на кубчета или на ленти бекон и се оставя, докато леко се карамелизира.
Сипват се отцедените макарони и грахът, разбърква се и се посолява.
Яйцата се разбиват много добре и се овкусяват със сол и черен пипер.
Ястието се залива с яйцата и се оставя около 5 минути в тигана, на умерен огън.
След това фритатата се поръсва с настъргания кашкавал и се пече около 10 минути в загрята на 200 °C фурна с вентилатор.
Приятен апетит!
Съвет:
- Най-лесно е да приготвите фритатата в тиган с термоустойчива дръжка, за да го ползвате и за фурната. Ако нямате такъв, ползвайте подходяща тава.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri