Freitag, 12. August 2016

Erfrischende, kalte Rote-Bete Suppe (Chlodnik) - Освежаваща студена супа с червено цвекло “Холодник“

Erfrischende, kalte Rote-Bete Suppe (Chlodnik)

Освежаваща студена супа с червено цвекло “Холодник“

herrlich leicht und erfrischend an heißen Tagen
Чудесна, лека, разхлаждаща - подходяща за най големите жеги!


Zutaten für 6 Personen:
700 g
Rote Bete
700 ml
Gemüsebrühe
½
Zitrone, den Saft davon
500 g
Buttermilch
200 g
saure Sahne
zum Garnieren:
4 gekochte
Eier
1-2 Stck. (250 g)
Gurken
1 Bund
Radieschen
½ Bund
Schnittlauch, Dill oder Rote Bete Blätter
Zubereitung:
Die Roten Beete dünn schälen und würfeln.In der Gemüsebrühe ca. 30 Minuten bei schwacher Hitze köcheln lassen, dann pürieren, nochmals erhitzen und mit Zitronensaft, Salz und Pfeffer abschmecken.Gut abkühlen lassen und dann noch 20 Minuten in den Kühlschrank stellen.
Anschließend die Buttermilch und saure Sahne dazugeben, gut verrühren und noch mal abschmecken.
Die Gurken waschen, putzen, längs vierteln und in kleine Würfel schneiden.
Die Radieschen waschen, putzen, halbieren und in Scheiben schneiden
Die kleingeschnittenen Gurkenwürfel in den Tellern oder Suppentassen verteilen und mit der fertigen, kalten Suppe auffüllen.
Obenauf noch mit den Radieschenscheiben, den geschnittenen Eiern, Schnittlauch, Dill oder Rote Beete Blättern garnieren und servieren.
Lasst es euch schmecken!



Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:

Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.




Необходими продукти за 6 порции:
700 г
почистено червено цвекло
700 мл.
зеленчуков бульон
½ лимон
сока
500 мл.
айрян
200 г
заквасена сметана
За гарниране:
4 сварени
яйца
1-2 бр. (250 г)
краставици
1 връзка
репички
½ връзка
див лук, копър или листата от цвекло
Начин на приготвяне:
Обелете цвеклото съвсем тънко и го нарежете на кубчета.
Сложете нарязаното цвекло в топлия зеленчуков бульон и оставете да къкри на слаб огън за около 30 минути, до като омекне.Пасирайте супата, отново е затоплете, овкусете с лимонов сок, сол и чер пипер на вкус.
Оставете да се охлади, а след това е приберете в хладилника за още 20 минути.
Добавете към изстудената супа айряна, заквасената сметана, разбъркайте добре и овкусете още веднъж на вкус.
Измийте и обелете краставиците, разрежете ги по дължина, а след това на малки кубчета.
Почистете репичките и ги нарежете на колелца.
Разпределете нарязаните кубчета от краставица в чиниите или чашите за сервиране, а върху тях изсипете студена супа.
Гарнирайте супата с нарязаните репички, сварените яйца, див лук, копър или с листа от цвеклото.
Да ви е вкусно!


Тази прекрасна супа е приготвих специално за първото българско кулинарно блогосписание So into FOOD.Благодаря на целия екип за оказаното внимание към моя блог и специални сърдечни благодарности на Гери за поканата да участвам в лятното издание на това чудесно електронно списание.
Целият брой и повече лятни предложения може да видите тук.



Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!


2 Kommentare:

  1. Гери,
    чудесна лятна разхладителна супа.Имам една рецепта за Холодник, но в малко по - различен вариант.Но твоята супа също е чудесна.
    Поздрави !

    AntwortenLöschen
  2. Ели,
    наистина има най различни рецепти и може да се импровизира според вкуса и предпочитанията, но на мене лично ми допада този вариант!
    Поздрави и прегръдки!

    AntwortenLöschen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri