Montag, 27. Januar 2014

Apfelbrot - synchron gebacken - Ябълков хляб

Apfelbrot - synchron gebacken
Ябълков хляб

Außen sehr schön knusprig, innen durch den Apfel sehr saftig - Hammer-Lecker!
Хрупкав отвън, сочeн от вътре - страшно вкусен!


Der Anlass, das Brot zu backen, war die Einladung zum Synchron-Brot-Backen mit Sandra & Zorra.
Alle Blogger, die dazu Lust haben, backen zur gleichen Zeit ein bestimmtes Brot.
Das Brot, das wir da alle gebacken haben, ist das Apfelbrot aus einem polnischen Blog.
Ich habe für die Variante „schneller“ Sauerteigstarter und Zorra’s Vorschlag mit Hefe entschieden
Ich danke euch herzlich für diesen Event und dieses schöne Rezept.
Heute sind wir in den Genuss von dieses feinen Brotes gekommen und sind sehr angetan von dem wunderbarem Geschmack.
Schmeckt wirklich köstlich und ich kann es nur weiterempfehlen!
Und hier gibt’s noch ein paar Infos http://www.kochtopf.me/wir-backen-synchron-wer-macht-mit

Zutaten für 1 Brot:
Für den Vorteig:
50 g
fester aktiver Roggensauerteig
30 g
Vollkorn-Roggenmehl
70 g
Vollkorn-Dinkelmehl
150 g
Wasser
Für den Hauptteig:
300 g
vom obigen Sauerteigstarter
300 g
Weizenmehl Type 550
50 g
Vollkorn-Dinkelmehl
75 g
Wasser (muss evtl. angepasst werden)
1 mittelgroßer
Apfel, geschält, Kernhaus entfernt und geraspelt
2 EL
flüssiger Honig
10 g
Salz
4 g
frische Hefe

Zubereitung:
Für den Sauerteigstarter die Zutaten in eine Schüssel geben und gut miteinander verrühren, die Schüssel mit Frischhaltefolie abdecken und über Nacht bei Zimmertemperatur gären lassen (ca. 14 Stunden).
Am nächsten Tag:
Alle Zutaten für den Hauptteig, außer Salz, in die Schüssel der Küchenmaschine geben und auf Stufe 1 4 Minuten kneten, dann Salz zugeben und auf Stufe 2 weitere 4-5 Minuten kneten.
Den Teig abgedeckt 90 Minuten gehen lassen dabei 2x nach je 30 Minuten falten.
Den Teig formen und zugedeckt 75-90 Minuten gehen lassen.
Ofen auf 240°C aufheizen und auf dem Boden Backblech mit Wasser stellen.
Den Teig auf die Arbeitsfläche geben und zu einem Brotlaib wirken.
Das Brot auf ein mit Backpapier belegtes Gitter geben, einschneiden und in der Mitte des auf 240°C vorgeheizten Backofens 20 Minuten backen.
Nach 20 Minuten kurz die Backofentüre öffnen, damit der Dampf entweichen kann, Temperatur auf 200 C reduzieren und weitere 15 Minuten backen.
Danach die Temperatur auf 180 C reduzieren und weitere 15 Minuten fertig backen (falls es noch nicht fertig sein sollte, bei 200 °C fertig backen).
Das Brot auf einem Gitter auskühlen lassen.
Schmeckt wirklich köstlich und ich kann es nur weiterempfehlen!
Vielen Dank an alle Mit-Synchronbäcker und besonders an Zorra und Sandra!
Ich wünsche Euch gutes Gelingen!
 
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.




Продукти за 1 хляб:
За закваската:
50 г.
суха ръжена квас
30 г.
пълнозърнесто ръжено брашно
70 г.
пълнозърнесто брашно от лимец
150 г.
вода
За основното тесто:
300 г.
закваска (от горе)
300 г.
пшеничено брашно тип 550
50 г.
пълнозърнесто брашно от лимец
75 г.
вода (трябва да се добави повечко, ако е необходимо!)
1 средна
ябълка (обелена и настъргана)
2 с.л.
течен мед
10 г.
сол
4 г.
прясна мая за хляб

Начин на приготвяне:
За закваската: В една купа разбъркайте добре всички продукти, след това е покрийте с найлоново фолио и е оставете да престои за една нощ на стайна температура (около 14 часа).
На следващия ден:
За основното тесто смесете всички съставки, с изключение на солта в купата на кухненски робот.
Замесете тестото на степен 1 за 4 минути, след което добавете солта и продължите месенето на ниво 2 за още 4-5 минути.
Покрийте купата с кърпа и оставете тестото да втаса за 90 минути, като през това време премесвате тестото 2x пъти на всеки 30 минути.
Сложете тестото върху набрашнена повърхност и месете докато стане гладко и престане да лепне
Поставете го в намазана със зехтин купа, покрийте го отново с кърпата и го оставете да втаса за 75-90 минути или докато удвои обема си.
Загрейте фурната на 240°C и поставете на долната шина тавата за печене пълна с вода.
Пренесете тестото върху набрашнена повърхност и го оформете на топка или кръгъл хляб.
Покрийте решетката на фурната с хартия за печене и поставете оформения хляб.
Срежете с остър нож повърхността на хляба, пъхнете шината по средата на фурната и печете в продължение на 20 минути в предварително загрятата на 240 ° C фурна.
След 20 минути отворете за кратко вратата на фурната, за да може парата да излезе, след което намалете температурата на 200 ° С и продължете да печете за още 15 минути.
След това намалете температурата на 180 ° С и печете за още 15 минути до готавност(ако още не е изпекан, завършете печенето с 200 ° C).
Извадете от фурната хляба и го оставете върху решетката да се охлади.
Разкошен хляб и наистина много вкусен, горещо ви го препоръчам!

Пожелавам ви успех и добър апетит!


Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона Like на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!



Mittwoch, 22. Januar 2014

Rosenkohlsoufflé - Суфле от брюкселско зеле


schmeckt fantastisch
фантастичен вкус

Zutaten für 4 Personen:
(aus Johanna Handschmann: "Aufläufe aus der Vollwertküche")
300 g
Rosenkohl (oder Brokkoli oder Blumenkohl)
1-2 TL
Zitronensaft
40 g
Butter
40 g
Vollkornweizenmehl
250 ml
Milch oder Sahne
1/2
Gemüsebrühwürfel oder 1 TL gekörnte Brühe
nach Geschmack
weißer oder schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
nach Geschmack
Muskatnuss, frisch gerieben
nach Geschmack
Kräutersalz
50 g
Emmentaler oder Appenzeller, frisch gerieben
4
Eigelb
4
Eiweiß
für die Form
Butter
Event. zum Bestreuen:
Sesam

Zubereitung:
Den Rosenkohl putzen und den Strunkansatz abschneiden.
Die große Rosenkohlröschen halbieren (Brokkoli oder Blumenkohl in Röschen teilen).
Den Rosenkohl in einem dicht schließenden Topf mit etwa 1 Tasse Wasser und dem Zitronensaft ca. 5-7 Minuten nicht ganz weich kochen.
Dann abgießen und etwas abkühlen lassen.
Die Butter in einem Topf schmelzen und aufschäumen lassen.
Das Vollkornweizenmehl hinzugeben und 1-2 Minuten bei mittlerer Hitze leicht anschwitzen.
Den Topf vom Herd nehmen, die Milch oder Sahne langsam unter ständigem Rühren hineingiessen.
Gemüsebrühwürfel und die Gewürze dazugeben.
Den Topf wieder auf den Herd zurückstellen und unter ständigem Rühren leicht köcheln lassen, bis die Masse dick und cremig wird.
Dann zum Abkühlen beiseite stellen.
Den Backofen auf 200 °C vorheizen und eine hohe feuerfeste Auflaufform oder 4 kleine Auflaufformen 5 Minuten darin anwärmen.
Den Rosenkohl zerkleinern (mit dem Pürierstab, es geht auch mit einem großen Küchenmesser), aber nicht zu klein (er soll im Soufflé noch den typischen Biss haben).
Unter die Béchamelsauce rühren.
Den geriebenen Käse und die Eigelbe untermischen und die Masse noch einmal abschmecken.
Die heiße Form aus dem Backofen nehmen und etwas Butter auf dem Boden zerlaufen lassen (Die Wände nicht einfetten!).
Die Eiweiße mit einer Prise Salz steif schlagen und mit einem Schneebesen vorsichtig unter die Gemüsemasse heben. Die Soufflémasse sofort in die Form füllen und glattstreichen.
Sofort auf die mittlere Schiene in den Backofen geben und in 20-25 Minuten goldgelb backen.
Dabei Auf keinen Fall die Backofentüre öffnen, sonst fällt das Soufflé zusammen!
Danach 5 Minuten im abgeschalteten Ofen bei leicht angelehnter Tür abkühlen lassen, dann sofort servieren.
Tipp:
  • Wer mag kann den Rand der Form mit Sesam bestreuen, damit lässt sich das Soufflé besser stürzen!
Quelle: Brot & Meer




Продукти за 4 души:
300 гр.
брюкселско зеле (или броколи или карфиол)
1-2 ч.л.
лимонов сок
40 гр.
масло
40 гр.
пълнозърнесто пшеничено брашно
250 мл
прясно мляко или сметана
1/2
зеленчуково кубче бульон или 1 ч.л. гранулиран бульон
на вкус:
прясно смлян бял или черен пипер
на вкус:
прясно настъргано индийско орехче
на вкус:
билкова или морска сол
50 гр.
настърган кашкавал
4
жълтъка
4
белтъка
За намазване на формата
масло
евент. за поръсване на формата:
сусам

Начин на приготвяне:
Почистете брюкселското зеле и отстранете външната повърхност от кочана.
По големите нарежете на половина (накъсайте броколите или карфиола на розички).
Сложете на слаб огън брюкселското зеле в плътно затворен съд с около 1 чаена чаша вода заедно с пресния лимонов сок за около 5-7 минути да се задуши,не го оставяйте да омекне напълно.
След това го прецедете и го оставете леко да се охлади.
На умерен огън разтопете маслото в тенджера, докато се разпени.
Тогава добавете брашното и при енергично разбъркване запържете за 1-2 минути.
Отместете тенжерата от котлона, изсипете бавно млякото или сметаната към запръжката, като разбърквате непрекъснато.
Добавете кубчето бульон и подправките.
Върнете тенжерата обратно на котлона и оставете да къкри, като разбърквате непрекъснато, докато сместа стане гъста и кремообразна.
След това е оставте настрани да се охлади.
Загрейте фурната на 200 ° C и сложете формата за суфле или 4 малки форми за 5 минути във фурната, за да се загреят на същата температура.
В това време нарежете брюкселското зеле (с пасатор или с голям кухненски нож), но не прекалено ситно (за да се усещат малките късчета на зелето в суфлето).
Разбъркайте нарязаното зеле със соса бешамел, добавете също настъргания кашкавал, жълтъци и овкусете отново сместа, ако е необходимо.
Изкарайте горещата форма/ форми от фурната и сложете на дъното малко парченце масло (Стените на формата/формите не бива да се омазняват!).
Разбийте белтъците с щипка сол на сняг и ги размесете внимателно със зеленчуковата маса.
Изсипете веднага сместа във формата/ формите и е загладете от горе.
Сложете веднага формата/ формите на средната шина във фурната и печете до златисто кафяво за 20-25 минути.
В никакъв случай по време на печене не отваряйте вратата на фурната, в противен случай суфлето ще спадне веднага!
Оставете суфлето за 5 минути да се охлади в изключена фурна при открехната врата, след това сервирайте веднага.
Идея:
  • Ако желаете може да поръсите дъното на формата със сусам, за да можете по-лесно обърнете изпеченото суфле в чиния!


Източник: Brot & Meer


Montag, 20. Januar 2014

Chicorée-Lachs-Clafoutis von Irène - Клафути със цикория и сьомга от Ирене



Chicorée-Lachs-Clafoutis von Irène
Клафути със цикория и сьомга от Ирене

Tolles Rezept, schnell zubereitet und echt lecker!
Страхотна рецепта, бързо се приготвя и наистина вкусна!

 
Zutaten für 2-3 Portionen:
500 g
Chicoréestauden, in Streifen geschnitten
200 ml
Sahne
150 g
geräucherter Lachs, in Streifen geschnitten
3
Eier
20 g
Butter
1 TL
Zucker
nach Geschmack:
Pfeffer, frisch gemahlen
nach Geschmack:
Dill, gehackt

Zubereitung:
Backofen auf 200°C vorheizen.
Chicoréestauden putzen, waschen und halbieren, jeweils den Strunk herausschneiden und die Hälften in dünne Streifen schneiden und in der heißen Butter ca. 5 Minuten dünsten.
Mit Zucker bestreuen und karamellisieren lassen.
Danach in eine eingefetteten feuerfeste Form (Ø 20 cm) geben.
Den Lachs ebenfalls in Streifen schneiden und darüber verteilen.
Die Eier, Sahne Dill und Pfeffer verquirlen und darüber gießen.
Auf der Mittelschiene des 200°C heißen Ofens etwa 30-35 Minuten backen.

Dazu passt einen Grüner Salat.
Lasst euch schmecken!


Продукти за 2-3 порции:
500 г.
парчета цикория, нарязани на ивици
200 мл.
сладкарска сметана
150 г.
пушена сьомга, нарязана на ивици
3
яйца
20 г.
масло
1 ч.л.
захар
на вкус:
смлян черен пипер
на вкус:
копър, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 °C.
Измийте цикорията, разполовете е по дължина, изрежете горчивия кочан, а след това е нарежете на тънки ивици.
Задушете цикорита в горещото масло за около 5 минути.
Поръсете е със захарта и е оставете да се карамелизира.
След това е изсипете в намазана с масло тавичка (Ø 20 см.) или глинен съд.

Разпределете върху цикорията нарязаната на ивици сьомга.
Смесете яйцата със сметаната, копъра и черния пипер и изсипете сместа върху сьомгата.
След това сложете съдът на средната шина във загрятата на 200 ° фурна за около 30-35 минути.
Сервирайте със
зелена салата.
Да ви е сладко!
Адаптирана от тук



Montag, 13. Januar 2014

Gänsebrust bei Niedertemperatur - Гъши гърди на ниска температура

Gänsebrust bei Niedertemperatur
Гъши гърди на ниска температура

Es muss nicht immer eine ganze Gans sein.
не трябва винаги да бъде цяла гъска


Zutaten für 4 Personen:
1 Stck.
Gänsebrust mit Knochen (ca. 1 kg)
½ Stck.
Orange, geschält
1 Stck.
Zwiebel
2 Stck.
Karotten
½ Stange
Lauch
1 - 2 Scheiben
Sellerie von der Knolle
1 EL
Öl
150 - 250 ml
Rotwein
1 EL
Honig
Nach Geschmack
Salz und Pfeffer

Zubereitung:
Röstgemüse (Karotten, Lauch und Sellerie) putzen und in grobe Stücke schneiden. Die Zwiebel schälen und vierteln.
Die Gänsebrust abwaschen und mit Salz und Pfeffer würzen (nach Gefühl, reicht völlig aus). Die Haut
kreuzweise mit einem scharfen Messer, nicht zu tief, einschneiden.
In einem Bräter Öl erhitzen und die Gänsebrust mit der Hautseite nach unten in den Bräter geben und scharf anbraten. Wenn sehr viel Fett austritt, etwas davon abschöpfen, damit später nicht zu viel Fett auf der Soße schwimmt.
Die Gänsebrust herausnehmen, zur Seite legen und das geschnittene Röstgemüse und die geviertelte Zwiebel ca. 1 - 2 Minuten anbraten.
Mit der Hälfte des Rotweins ablöschen und reduzieren bis der Röstprozess von vorne beginnt. Nun den restlichen Rotwein dazugießen und ebenfalls wieder reduzieren.
Die Gänsebrust mit der Hautseite nach unten in den Bräter legen und etwas Wasser zugeben, so dass die Gänsebrust ca. 1 - 2 cm im Wasser liegt.
Den Bräter mit der Gänsebrust bei ca. 180 °C für ca. 30 Minuten in den Backofen geben. Danach die Gänsebrust umdrehen (mit der Hautseite nach oben) und für weitere 2 Stunden bei 80 °C fertig braten.
Die letzte halbe Stunde vor Bratende die geschälte Orange in Stücke teilen und zur Soße geben. Die Haut immer wieder mal mit dem Honig bestreichen.
Das Fleisch sollte jetzt zartrosa und die Haut knusprig sein.
Nun für die Soße den Bratensud durch ein Sieb in einen Topf gießen und die Gänsebrust im ausgeschaltetem Ofen ruhen lassen bis die Soße fertiggestellt ist.
Vom Bratsud das überschüssige Fett abschöpfen. Gegebenenfalls noch etwas Gänsefond dazugeben. Mit etwas Stärke abbinden und mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Die Gänsebrust aus dem offen nehmen, vom Knochen tranchieren und in portionsgerechte Stücke schneiden.
Dazu passen Kartoffelknödel und als Beilage Rotkohl.
Guten Appetit.


Weiteres Rezept mit Gans: Gänsebrust mit Brotkruste


Необходими продукти:
1 бр.
гъши гърди с кост (около 1 кг)
½
обелен портокал
1 глава
кромид лук
2 бр.
моркова
½ стрък
праз
1-2 резена
целина
1 супена лъжица
олио
150-250 мл
червено вино
1 супена лъжица
мед
на вкус:
сол и чер пипер

Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете на едри парчета зеленчуците (моркови, праз и целина). Обелете лука и го нарежете на четвъртинки. Измийте гъшите гърди, подсушете ги с кухненска хартия и ги натъркайте със сол и черен пипер (на вкус, но достатъчно).
С остър нож срежете кожата на гърдите на ромбоиди,но не твърде дълбоко, само кожата без да засягате месото.
Загрейте олиото в съда за пекане и запаржете.в него гърдите (с кожата надолу) до почервеняване.
Ако отпуснат много мазнина при запаржването, отлейте част от нея, така че по-късно соса да не е твърде мазен.
Изкарайте гърдите и в същата мазнина запържете нарязаните зеленчуци и лука за около 1 - 2 минути.
След това налейте половината от червеното вино, изчакайте докато заври и тогава прибавете останалото червено вино, оставете за кратко да се редуцира, докато изчезне миризмата на алкохола.
Поставете гърдите със страната на кожата надолу в съда за печене, добавете малко вода, така че гърдите да бъдат около 1-2 см във водата.
Поставете съда в загрята на 180 °C фурна за около 30 минути.
След това обърнете гърдите (с кожата нагоре) и ги оставете за още 2 часа във фурната на 80 °C да се допекат.
В последния половин час преди края добавете обеления и нарязан на парчета портокал към соса.
Намажете тогава също с четка кожата от гърдите с мед за да стане още по хрупкава.
Месото трябва да е вече розово, а кожата да е хрупкава.
Сега за соса, прецедете в тенджера през сито отпуснатия сос по време на печене, а гърдите ги оставете в изключена фурна, докато завършите соса. .
Отделете излишната мазнина от соса.
Ако е необходимо , добавете малко гъши бульон и малко нишесте за сгъстяване на соса.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Изкарайте гърдите от фурната, отстранете кокалите и ги нарежете на порции.
Поднесете с картофени кнедли и червено зеле като гарнитура.
Да ви е сладко!

Друга рецепта в блога с гъска: Гъши гърди с хрупкава хлебна коричка на ниска температура
 


Sonntag, 5. Januar 2014

Saftiger Veganer-Kuchen - Владишка Пита

Saftiger Veganer-Kuchen
Владишка Пита

laktosefrei, eifrei, für Allergiker geeignet
много лесен и вкусен сладкиш


 

Zutaten für eine Springform mit Ø 26 cm:
440 g
Mehl
310 g
Gelee oder Konfitüre nach Geschmack (bei mir war's Himbeere)
250 ml.
Lauwarmes Wasser
220 g
Zucker
120 g
Speiseöl
120 g
Grob gehackte Walnüsse
2 TL
Backpulver
1 TL
Zimtpulver
zum Einfetten der Form
Speiseöl
zum Bestäuben der Form:
Mehl
zum Bestreuen des Kuchen:
Vanillezucker

Zubereitung:
Mischen Sie Mehl und Backpulver .
Alle anderen Zutaten werden in einer Schüssel gemischt.
Nach und nach Mehl zufügen und mit einem Kochlöffel unterrühren bis eine homogene Masse entsteht.
Die Backform mit Öl einfetten und mit Mehl bestäuben oder mit Backpapier auslegen.
Im vorgeheizten Backofen bei 190 °C mit Ober- und Unterhitze ca. 30 - 35 Minuten backen (Stechprobe mit Holzzahnstocher).
Den noch warmen Kuchen mit Vanille-Puderzucker bestreuen.
Nach dem Abkühlen in Stücke schneiden und genießen
Lasst euch schmecken!








Необходими продукти за форма с Ø 26 см.:
440 гр.
брашно
310 гр.
сладко по ваш избор(при мен беше от праскови и малини)
250 мл.
хладка вода
220 гр.
захар
120 гр.
олио
120 гр.
орехи, нарязани на едро
2 ч. л.
бакпулвер
1 ч. л.
канела на прах
за намазване на тавата:
олио
за наръсване на тавата:
брашно
за поръсване на сладкиша след изпичане:

ванилова пудра захар
Начин на приготвяне:
Брашното се смесва с бакпулвера.
Всички останали продукти се смесват в подходящ съд (купа) и се разбъркват с дървена или друга лъжица. Добавя се брашното и сместа се разбърква до хомогенност.
Тавата в която ще се пече сладкиша се намазва с олио и се наръсва с брашно.
За да се извади по-лесно готовия сладкиш, може дъното и да се покрие и с хартия за печене, в този случай хартията се намазва с олио и се наръсва с брашно.
Пече се в предварително затоплена на 190°С фурна, с включени горен и долен реотан и вентилатор.
Печенето отнема около 30-35 минути.
Готовността се проверява с клечка – когато се забучи в тестото и излиза суха, без полепнало тесто, значи е готово.
Още топъл сладкишът се поръсва с ванилова пудра захар.
Когато изстине се нарязва на парчета.

Да ви е сладко!

Източник

 

Samstag, 4. Januar 2014

Engelsaugen - Коледни сладки - ангелски очи



Engelsaugen
Коледни сладки - ангелски очи

Megaleckerschmecker.... einfach köstlich!
Невероятни .... просто вкусни!

 

Zutaten:
240 g
Mehl
150 g
Weiche Butter
2
Eigelbe
70 g
Puderzucker
2 TL
Vanillezucker
1 Zitrone
Unbehandelt, davon die abgeriebene Schale
1 Prise
Salz
Gelee oder Konfitüre
Quittengelee, Himbeerkonfitüre oder Johannisbeerkonfitüre
zum Bestäuben:
Puderzucker

Zubereitung:
Mehl, Zucker, Vanillezucker, Zitronenabrieb und Salz vermengen.
Butter und Eigelb verrühren und die zubereitete Mischung dazugeben.
Alles mit den Knethaken des Handrührgerätes gut verrühren und dann mit kühlen Händen auf bemehlter Arbeitsfläche schnell zu einem glatten Teig verkneten.
Den Teig 1-2 Stunde im Kühlschrank zugedeckt ruhen lassen.
Danach aus dem Teig walnussgroße Kugeln formen und auf ein mit Backpapier belegtes Backblech setzen.
Mit einem in Mehl getauchten Kochlöffelstiel (damit nichts kleben bleibt) eine Vertiefung in die Mitte der Teigkugeln drücken. (Achtung - bitte nicht durchbohren!).
Die Konfitüre glatt rühren und mit einem Spritzbeutel mit kleiner Tülle geben oder mit einem kleinen Espressolöffel in die Vertiefungen der Teigkugeln füllen.
Im vorgeheizten Backofen bei 200 °C (Umluft ca. 180 °C) zwischen 10 und 15 Minuten hellgelb backen (bitte beobachten! Sie dürfen nicht zu braun werden!).
Plätzchen auf einem Gitter auskühlen lassen. Dann mit Puderzucker bestäuben.
In einer Blechdose aufbewahren.

Tipp:
  • Man kann die Konfitüre auch nach dem Backen in die mit Puderzucker bestäubten Plätzchen füllen. Dazu das Gelee erwärmen und mit einem kleinen Schneebesen glatt rühren, in die Mulden der Plätzchen geben und trocknen lassen. Das hat den Vorteil, dass beim Bestäuben mit Puderzucker das Gelee nicht bestäubt wird.
Gutes Gelingen!
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.

Продукти:
240 г
брашно
150 г
меко масло
2
жълтъка
70 г
пудра захар
2 ч. л.
ванилова захар
1 лимон
настъргана кора
1 щипка
сол
за пълнежа: желе, мармалад, сладко или конфитюр от                                                       
дюли, малини или червено френско грозде
за поръсване:
пудра захар
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, захарта, ванилената захар, лимоновата кора и солта.
Разбъркайте маслото и жълтъците и добавете към тях приготвената смес от сухи съставки.
Разбъркайте всички продукти добре с бъркалките за тесто на миксера и след това с хладни ръце върху леко набрашнена работна повърхност омесете всичко докато получите гладко тесто.
Оформете тестото на топка, увийте го във фолио и го сложете за 1-2 часа в хладилника.
След това от тестото оформете малки топчета с големината на орех и ги наредете в покрита тава с хартия за печене.
С дръжката на потопена в брашно дървена лъжица (за да не лепне) за готвене натиснете малки вдлъбнатини по средата на тестените топчета (Внимавайте - да не ги пробиете!).
Разбъркайте сладкото до гладкост и го напълнете в един спритц с малка дюза или с малка еспресо лъжица разпределете сладкото в малките вдлъбнатини на сладките.
Печете сладките в предварително загряна фурна на 200 ° C (вентилатор 180 ° C) около 10 - 15 минути до златисто (Не трябва да бъдат препекани или прекалено кафяви!).
Оставете сладките да се охладят върху решетка, а. след това ги поръсете с пудра захар.
Съхранявайте ги в тенекиена кутия за сладки.

Съвет:
  • Можете да напълните сладките със сладко след като ги изпечете.
    След като изстинат ги поръсете обилно с пудра захар, затоплете желето до гладкост и запълнете вдлабнатините на сладките.
    След това ги оставете на страни до като сладкото изсъхне и се втечни отново!
    Този начин има предимство, защото при поръсването на сладките с пудра захар желето не се поръсва и си запазва цвета!

Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона Like на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!


Mittwoch, 1. Januar 2014

Das einfachste Brot der Welt - Най-лесният хляб в света

Das einfachste Brot der Welt
Най-лесният хляб в света

Selbstgemachtes Brot muss nicht schwer sein.
Brot ohne Hefe einfach mal selber backen!
Бърз домашен хляб без мая!


Bread Baking Day #63 - Topfbrot/Bread in a pot (last day of submission Januar 1, 2014)


Das ist mein zweiter Beitrag zum Topfbrot (BBD#63 Topfbrot - bread in a pot). Ich bedanke mich bei Sandra, die diesen Event in ihrem Blog from-Snuggs-Kitchen organisiert. Mit diesem Event schafft sie die Möglichkeit, für alle die gerne Brot backen, viele neue Rezepte zu finden.







Zutaten für 1 Brot im ofenfesten Topf mit Deckel (Ø 24 cm):
225 g
Vollkorn- oder Dinkelmehl (bei mir war es Roggenvollkornmehl)
225 g
Weizenmehl
1 Prise
Salz
1 TL
Zucker
350 ml
Buttermilch
1 TL
Natron
50 g
gewürfelte, getrocknete Tomaten
50 g
geriebener Parmesan
2 Zweige
Rosmarin oder Thymian, gehackt
Außerdem
Weizenmehl zum Bestäuben

Zubereitung:
Den Backofen mit Topf und Deckel auf 220 °C Ober- und Unterhitze vorheizen.
Die Mehlsorten mit Salz, Zucker und Buttermilch in einer Küchenmaschine ca. 15 Min. zu einem glatten Teig kneten.
Zum Schluss das Natron und die weiteren Zutaten zugeben und kurz unterkneten.
Aus dem Teig einen runden Fladen formen. Den heißen Topf aus dem Ofen nehmen, den Boden mit etwas Mehl bestäuben, den Teigfladen in den heißen Topf geben, den Deckel aufsetzen und ca. 30 Min. backen.
Aus dem Topf nehmen und auskühlen lassen.
Guten Gelingen!
Tipp:
  • Ihr könnt auch nach Gusto statt Tomate und Parmesan z.B. Kürbiskerne, Leinsamen, Lorbeerblätter, Pfefferkörner, Oliven, etc. in den Teig mischen.

Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.



Quelle: Das einfachste Brot der Welt



Продукти за 1 хляб в тенджера с капак (Ø 24 cm):
225 гр.
пълнозърнесто- или лимец брашно( при мене пълнозърнесто ръжено брашно)
225 гр.
пшеничено бяло брашно
1 щипка
сол
1 ч. л.
захар
350 мл.
мътеница или айрян
1 ч. л.
сода бикарбонат
50 гр.
нарязани на кубчета, сушени домати
50 гр.
настърган пармезан
2 стръка
нарязан на дребно пресен розмарин или мащерка
за поръсване:
малко бяло брашно

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната заедно с похлупената празна тенджера (в която по-късно ще печете хляба) на 220 ° C.

Смесете двата вида брашно в една голяма купа.
Прибавете солта, захарта, мътеницата и разбъркайте в кухненски робот за около 15 минути или с миксер до получаването на гладко тесто.

Накрая добавете содата и другите съставки и омесете за кратко тестото.
Оформете тестото на кръгла питка.Извадете тенджерата от фурната (внимавайте да не се изгорите), поръсете дъното с малко бяло брашно, сложете оформената кръгла питка, похлупете тенджерата и печете в продължение на около 30 минути.
След това изкарайте хляба от тенджерата и оставете да се охлади.


Да ви е вкусно!
Съвет:
  • Може да замените в тестото сушените домати и пармезан със съставки, които предпочитате напр. тиквени семки, ленено семе, дафинови листа, чер пипер, маслини и др

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона Like на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!



Източник: Най-лесният хляб в света


Top Food-Blogs Kochrezepte Basar -teilen,inspirieren,stöbern,entdecken- immer Freitag bis Sonntag - tobias kocht! Kuechenplausch Köstlich & Konsorten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly